Kilka tygodni trwało dochodzenie w sprawie włamań do lokalów gastronomicznych i food trucków. Złodziej najczęściej działał nocą. Jego łupem padała gotówka - sklepowy utarg. 35-latek został zatrzymany i usłyszał zarzuty. Celem złodzieja były małe lokale gastronomiczne jak również food trucki. Przestępca pojawiał się nocą – zaraz po zamknięciu. Aby dostać się do środka – wyłamywał drzwi i zabierał gotówkę. Na podstawie zebranych w tej sprawie informacji, przesłuchania świadków jak również zabezpieczonych nagrań monitoringu, funkcjonariusze sporządzili rysopis sprawcy. Wszystko wskazywało, że może to być znany krakowskiej policji 35-latek. Mężczyzna kilka miesięcy wcześniej wyszedł z więzienia, gdzie odbywał karę również za kradzieże i włamania. Typowania policjantów okazały się trafne. Podejrzewany został zatrzymany na terenie Krakowa. Mężczyzna przyznał się do trzech włamań – choć nie wykluczamy, że może mieć ich więcej na swoim koncie. Usłyszał zarzuty kradzieży z włamaniem (art. 279 kk). Z uwagi na recydywę grozi mu nawet do 15 lat pozbawienia wolności.